Athene & Lesbos

Nationaal Archeologisch Museum

Welkom!
Nostre Mare
Athene
Omgeving Athene
Wandelen bij Lafionas
Flamingo's en schildpadden
Olijfboomgaarden bij Melinta
Versteende woud
Mt. Olympos en krabbetjes
Schapen en vissers
Kloosters
Contact, links en info

Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene (Grieks: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο / Ethnikó Archaiologikó Mouseío) herbergt een van de voornaamste collecties Oud-Griekse kunst, afkomstig van archeologische vondsten in heel Griekenland.
 
De bouw van het museum begon in 1866 en werd in 1889 voltooid met steun van een fonds van de Griekse regering, de archeologische vereniging en de vereniging van mecenassen. Het oorspronkelijke ontwerp van architect Ludwig Lange, werd later nog door Panages Kalkos, Harmodios Vlachos en Ernst Ziller gewijzigd. In 1939 werd een tweede verdieping aan het museum toegevoegd.
 
De recentste opknapbeurt van het museum duurde meer dan anderhalf jaar. Gedurende deze periode was het museum volledig gesloten. Het museum werd in juli 2004, net op tijd voor de Olympische Zomerspelen 2004 te Athene en het hield een esthetisch en technische opwaardering van het gebouw, alsook een reorganisatie van de verzameling en herstelling van de schade die het museum tijdens de aardbeving in 1999 had opgelopen.

De site 'Athene & Lesbos' is een site van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Mexico, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië en Lapland.
 
Kijk ook eens op managementmodellensite.nl.