Athene & Lesbos

Versteend woud van Lesbos

Welkom!
Nostre Mare
Athene
Omgeving Athene
Wandelen bij Lafionas
Flamingo's en schildpadden
Olijfboomgaarden bij Melinta
Versteende woud
Mt. Olympos en krabbetjes
Schapen en vissers
Kloosters
Contact, links en info

Het Versteende woud van Lesbos is het grootste van de twee belangrijkste versteende wouden in de wereld (het andere is het Nationaal park Petrified Forest in Arizona). Het Versteend woud van Lesbos ligt op het eiland Lesbos in Griekenland.
 
Het is aangewezen als een beschermd natuurmonument. Het versteende woud van Lesbos werd miljoenen jaren geleden gevormd uit de fossiele resten van planten en bomen, die te vinden zijn op vele plaatsen op het westelijk deel van het eiland Lesbos. Het gebied tussen de dorpen Eressos, Antissa en Sigri is bezaaid met fossiele boomstronken en vormt zo het Versteende Woud van Lesbos, dat in beheer is van het "Natuurhistorisch Museum van het Versteende Woud van Lesbos" (Grieks: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου). Losse plantfossielen kan men vinden op veel andere plaatsen op het eiland, zoals in de dorpen Molyvos, Polichnitos, Plomari and Akrasi.

De site 'Athene & Lesbos' is een site van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Mexico, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Kijk ook eens op managementmodellensite.nl.