Azoren

Faial

Home
Faial
Caldera Cabeço Gordo
Pico
Capelinhos
Terceira
Angra do Heroísmo
In de vulkaanpijp!
São Miguel
Dolfijnen en thee
Walvissen!
Furnas
Dolfijnen en Lagoa
Sete Cidades
Sete Cidades
Terugreis
Contact en links

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Azoren - www.passie-voor-reizen.nl

Blue Island

Redelijk vroeg uit de veren: half vijf in de ochtend. Bagage in de auto en over een tamelijk lege Autobahn richting Dusseldorf. Gezin eruit en auto parkeren, inchecken. De zorg over teveel kilo’s bagage, je sjouwt wat af met zo’n jong kindje, blijkt ongegrond.

Air Berlin

Weer eens een nieuwe vliegtuigmaatschappij: Air Berlin. Het is altijd maar weer afwachten met een nieuwe maatschappij. Air Berlin roept misschien beelden op met een prijsvechter, maar niets is minder waar. Je moet geen culinaire hoogstandjes aan boord verwachten, maar het eten en drinken dat je krijgt is relatief goed. Daarbij: volop aandacht voor de kinderen en dat weten ouders altijd te waarderen. Een setje met speeltjes voor de oudere kinderen, een ‘rescue-pakket’ voor baby’s (luier, rammelaar e.d.) en een opblaasbal bij het verlaten van het vliegtuig. Natuurlijk veel rood en het logo van Air Berlin. O ja, nog nooit eerder gezien, een bedje voor de baby aan de wand.

Even voor negen uur hangen we in de lucht en hebben we een kleine viereneenhalf uur voor de boeg richting Ponta Delgada, de hoofdstad van de zelfstandige provincie van Portugal: Azoren. Bij aankomst op de Azoren is het even na elf uur, de tijd zetten we twee uur terug. We hadden geboekt voor een vlucht naar Faial, vertrek ruim vier uur later. Gelukkig zit er op de luchthaven een kantoortje van SATA, de plaatselijke vliegtuigmaatschappij van de Azoren, en kunnen we de vlucht omboeken naar een vlucht twee uur eerder.

Faial

Rond half vier arriveren we op Faial.

Toen de Portugezen Faial ontdekten zagen als eerste wax myrtle (Ned.: wasgagel), een boomsoort, die ze verwarden met de beech wood, een soort beuk. In het Portugees heet deze boom faya!

Faial staat bekend als ‘The blue island’, het blauwe eiland. Reden: de blauwe hortensia die over het hele eiland wordt gebruikt als heg langs de weg, soms meters hoog, en tussen de stukken gras- en landbouwgrond.

Evenals de andere Azoren-eilanden is het eiland van vulkanische oorsprong.

Op de Azoren wonen ongeveer 250.000 mensen, 15.000 daarvan wonen op Faial. En van de totale 2.355 vierkante kilometer, neemt Faial 173 vierkante kilometer in beslag. São Miguel is het grootste eiland met 759 vierkante kilometer, gevolgd door Pico (446) en Terceira (382).

Faial Resort Hotel

Met de taxi naar ons hotel: Faial Resort Hotel. Van oorsprong was dit de compound van een bedrijf dat de kabels trok van het Europese vasteland naar Amerika. Met wat verbouwingen en aanbouw hebben ze er een mooi en prettig hotelcomplex van gemaakt. Uitmuntende service, prima kamers, rustig gelegen, uitzicht op de haven en in een paar minuten in de dynamiek van Horta. Vanuit het hotel hebben we zicht op de grote vulkaan op Pico, tevens de hoogste berg van Portugal. De meeste tijd wordt de vulkaan gehuld in wolken.

Horta

We hebben nog even lekker de tijd om door Horta te lopen.

Horta kent twee baaien. De restanten van een vulkaankrater is verantwoordelijk voor deze scheiding. Porto Pim is een kleine ronde baai met een zanderig strandje waar vooral de lokale bevolking gebruik van maakt. De baai werd vroeger verdedigd door twee forten. In de baai was een walvisfabriek gevestigd. Hier werden de potvissen aan land gesleept en verwerkt. Tot 1963 was de fabriek gedurende 30 jaar in gebruik.

De grote baai kent een economisch deel, waar goederen worden overgeslagen, maar belangrijker, een grote jachthaven, waar regelmatig boten binnenlopen om te fourageren, te repareren en bij te komen van allerlei avonturen op hun reis op de Atlantische Oceaan. Ook de ferries naar de diverse andere eilanden vertrekken hier.

Beschilderde kades

Zo ongeveer alle kades en kademuren zijn voorzien van kleurrijke schilderingen, gemaakt door de opvarenden van de jachten die hier aanleggen. Van zeer eenvoudig tot complete kunstwerken.

’s Avonds een uitgebreid buffet in het hotel, met folkloristische dans op de koop toe!

De site 'Azoren' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld
Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië en Lapland, Athene & Lesbos, La Palma, Malta & Gozo, Sri Lanka, Tibet & China en Peru. 
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.