Azoren

Dolfijnen en Lagoa

Home
Faial
Caldera Cabeço Gordo
Pico
Capelinhos
Terceira
Angra do Heroísmo
In de vulkaanpijp!
São Miguel
Dolfijnen en thee
Walvissen!
Furnas
Dolfijnen en Lagoa
Sete Cidades
Sete Cidades
Terugreis
Contact en links

Azoren, São Miguel: Logoa

Azoren, São Miguel: Logoa

Azoren, São Miguel: Logoa

Azoren, São Miguel: Logoa

Azoren, São Miguel: Logoa

Azoren, São Miguel: Logoa

Azoren, São Miguel: Logoa

Azoren, São Miguel: Logoa

Azoren, São Miguel: Logoa

Azoren, São Miguel: Logoa

Azoren, São Miguel: Logoa

Azoren, São Miguel: Logoa

Dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen

Gisteravond en vanmorgen heeft het aardig geregend, maar vanmorgen is het weer schitterend weer. De temperatuur blijft (ook 's nachts) ongeveer rond de 21, 22 graden, maar overdag wil de temperatuur in de zon nog wel eens aardig oplopen.

Drie dagen geleden was het de beurt van Suzanne om met dolfijnen te zwemmen, vandaag mijn beurt. Wat moet je je erbij voorstellen? Je gaat met een supersnelle boot naar een plek waar men dolfijnen verwacht. We komen in een groep terecht van ongeveer 300 ‘common dolfins’. Eén grote familie die verspreid over een groot gebied aan het zwemmen en eten is. De familie heeft ongeveer 60 baby’s in de groep. Dat is leuk, maar tegelijkertijd voor ons een beperking, omdat ze dan zenuwachtiger op zwemmers reageren en weer snel verdwijnen.

Azoren zwemmen met dolfijnen

geluid gewone dolfijn

We waren met acht deelnemers, steeds gaan er twee met de gids het water in. Zodra de gids ja zegt, laat je je direct het water in glijden en moet je onmiddellijk je hoofd onder water doen. Het is secondenwerk. In hooguit een halve minuut zijn ze weer verder. Je bent in hun gebied, zij bepalen de regels, echt wildlife. In de groep maakt iedereen twee ‘sprongen’. Onder water echt niets gezien. Boven water overigens wel, echt een schitterend gezicht. Verveelt volgens mij nooit. Zulke mooi dieren. Ze raken gestresst, voor de gids het signaal om uit dit gebied weg te gaan.

Een stuk verderop treffen andere dolfijnen aan. De derde keer dat ik het water in ga, heb ik echt een ‘wauw’-ervaring. Op het moment dat we het water ingaan, keren de zeven, acht dolfijnen om, zwemmen in ons richting, onder ons langs en verdwijnen dan. Alles bij elkaar misschien tien seconden, maar echt een super-ervaring. Een beeld dat je nooit meer vergeet!

De vierde keer zie ik ze ook, maar dan meer in de verte.

Schildpad gered

De gids laat het erbij en wil nog met de groep dolfijnen meevaren om foto’s te maken, maar dat zien we plotseling een schildpad die blijkbaar niet kan duiken. En niet duiken betekent dat hij niet meer aan voedsel kan kopen en uiteindelijk dood gaat. De boot draait bij en de gids haalt de schildpad uit het water. Het blijkt dat er krabbetjes zich hebben vastgezet onder het schild bij de achterpoten, waardoor de schildpad niet meer kan duiken. De gids verwijdert de krabbetjes en de schildpad wordt weer losgelaten.

Wanneer we bijna bij de haven zijn duiken er grijze dolfijnen op. Redelijk grote dolfijnen die naar mate ze ouder worden steeds meer witte vlekken krijgen. Schuwe beesten, maar wanneer we een tijdje blijven dobberen, laten ze zich uiteindelijk zien.

Kwart over elf staan we weer op de kade. Wetsuits uit, spullen verzamelen en terug naar huis. Het zout van de huid spoelen.

Lagoa

’s Middags lopen we Lagoa in. Niet echt een bijzonder stadje. Aan de kust een vissershaventje en een groot zwembad met zwemmogelijkheden tussen de lavarotsen. Lekker even wat drinken op een terrasje.

De site 'Azoren' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld
Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië en Lapland, Athene & Lesbos, La Palma, Malta & Gozo, Sri Lanka, Tibet & China en Peru. 
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.