bizz-company

Tool: cultuurscan concurrerende waarden

Welkom!
Strategie
Management
Businessdevelopment
Netwerkorganisaties
Referenties
Contact 2.0

Deze test is ontwikkeld door Cameron en Quinn. Met behulp van deze test kan je je organisatie, organisatieonderdeel, team e.d. indelen in een bepaald cultuurtype, huidige en gewenste situatie.
 
Doel: cultuurtype van je organisatie of een onderdeel daarvan bepalen.
 
Werkwijze: tool downloaden, de zes stellingen scoren door 100 punten over vier stellingen te verdelen.
 
Resultaat: grafiek.

cultuurdiagnose_scan.jpg

download tool: cultuurscan concurrerende waarden

Stap 1.
Voor een goede cultuurdiagnose laat je meerdere mensen in de organisatie de scan invullen. Let op representativiteit, zodat je goed onderbouwde uitspraken kan doen. Vaak is het interessant om twee modellen te maken, één voor het management en één voor de medewerkers. Levert vaak interessante verschillen op.

Stap 2.
Verzamel de scangegevens. Neem de gegevens over in de verwerkingssheet. Kan onder andere met 'copy-paste', je kan het ook overtypen. De verwerkingssheet is ingesteld op negen scans, heb je er meer dan moet je de sheet zelf even verbouwen. Let op, de spreadsheet heeft twee tabbladen, één voor de huidige situatie en één voor de gewenste situatie.

cultuurdiagnoseu.jpg

download tool: verwerkingssheet

Stap 3.
Open de powerpointslide. Bepaal de punten op de diagonale assen voor zowel de huidige als de gewenste situatie op basis van de totale uit de verwerkingssheet. Zorg voor een goed onderscheid tussen beide situaties door gekleurde lijnen, stippellijnen of, bij voorkeur, gekleurde vlakken.
Klaar?
Sla de powerpoint eerst gewoon op, daarna als jpeg-plaatje zodat je het in je rapportage kan gebruiken (kies 'opslaan als', 'bestandsnaam' kan hetzelfde blijven, klik op het pulldownmenu naast 'opslaan als' en selecteer jpeg-file; de rest wijst vanzelf).

cultuurprofielbasechj.jpg

download tool: slide met grafiek

Meer weten over cultuuranalyse? Klik hier!

 
 
Deze tool wordt onder andere gebruikt in onze (cultuur-)verandertrajecten. Wil je weten wat wij hierin voor jouw organisatie kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 

Naam:
Emailadres:
Telefoonnummer:
Bericht:
  

 
 
Deze informatie delen wij graag met je. Tevreden? Deel ook en wijs anderen op de tool!
 

 
 
Wij blijven delen. Modellen, concepten en theorieën vind je op: www.managementmodellensite.nl.

bc_managementmodellensite_logo.jpg

www.bizz-company.nl