bizz-company

Tool: fasen teamontwikkeling

Welkom!
Strategie
Management
Businessdevelopment
Netwerkorganisaties
Referenties
Contact 2.0

Deze scan is gebaseerd op model van Tuckman. Dit model beschrijft de vier fasen van teamontwikkeling: forming, storming, norming en performing.
 
Doel: vaststellen in welke fase van teamontwikkeling je team zich bevindt.
 
Werkwijze: tool downloaden, de 32 stellingen scoren (1 = herken ik niet; 2 = in beperkte mate; 3 = neutraal; 4 = herken ik; 5 = herken ik heel goed).
 
Resultaat: grafiek.
 
De resultaten worden onder aan deze pagina nader geduid.

model_teamontwikkeling_tuckman_scan.jpg

 
 
X

download tool: fasen teamontwikkeling

Deze vragenlijst is om je te helpen te beoordelen in welke fase je team normaliter opereert. Het is gebaseerd op het model van Tuckman (vormen, bestormen, normeren en uitvoeren) .

De laagst mogelijke score voor een fase is 8 (bijna nooit), terwijl de hoogst mogelijke score voor een fase 40 is (bijna altijd).

De hoogste van de vier scores geeft aan in welke fase je je team normaal ziet functioneren.  Als je hoogste score  32 of meer is, dan is dat een sterke indicator dat je team zich in deze fase bevindt .

Als je laagste score is 16 of minder is, dan is dat een sterke indicator dat je team zich niet in deze fase bevindt.

Als twee van de scores dicht bij elkaar liggen, dan zit je team waarschijnlijk in een overgangsfase, met uitzondering van:

        hoog scoren in zowel de vorming- en stormingfase: dan zit je team waarschijnlijk in de stormingsfase;

        hoog scoren in zowel de norming- en uitvoeringsfase: dan zit je team waarschijnlijk in de normingfase.

Als er slechts een klein verschil tussen drie of vier scores zit, dan betekent dit dat je mogelijk geen duidelijk beeld hebt van de manier waarop je team opereert, de prestaties van het team zijn zeer variabel, of dat je in de storming-fase zit (deze fase kent sterke bewegingen met hoge en lage punten).

Betrouwbaarheid en validiteit

Aangezien deze tool wordt gebruikt in onze opleidings- en trainingsprogramma’s, zoals de ontwikkeling van leiderschap en niet als een onderzoekstool, is het niet formeel gecontroleerd op betrouwbaarheid en validiteit. Echter, aangezien we feedback hebben ontvangen van verschillende bronnen en talloze keren is bijgewerkt,  denken we dat het een vrij nauwkeurige instrument betreft.

 
 
Deze tool wordt onder andere gebruikt in onze programma's leiderschap en trajecten teamcoaching. Wil je weten wat wij hierin voor jouw organisatie kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 

Naam:
Emailadres:
Telefoonnummer:
Bericht:
  

 
 
Deze informatie delen wij graag met je. Tevreden? Deel ook en wijs anderen op de tool!
 

 
 
Wij blijven delen. Modellen, concepten en theorieŽn vind je op: www.managementmodellensite.nl.

bc_managementmodellensite_logo.jpg

www.bizz-company.nl