Boekrecensies

 

boek_business_model_generatie.jpg

Business Model Generatie

 

Het Business Model Canvas lijkt momenteel een hype: wanneer je op de een of andere wijze iets van doen hebt met businessmodellen kan je bijna niet ontkomen aan het boek ‘Business Model Generation’ van Alexander Osterwald en Yves Pigneur. Collega’s praten erover, werken ermee, blogs worden volgeschreven, in menig werkkamer hangt het model, bij voorkeur op A3- of A2-formaat.

Kijk verder ...

verbeterenvanteams.jpg

 

Verbeteren van teams


De eerste versie van ‘Verbeteren van teams’ is uitgegeven in 1984. De voorlaatste versie is in 2007 geheel herzien en geactualiseerd. Veel kennis van Schouten & Nelissen-adviseurs en trainers zijn in deze versie verwerkt. Onze maatschappij is in de tussenliggende tijd dynamischer geworden, en daarmee de dynamiek in organisaties en teams. Medewerkers vanuit verschillende levensfasen en vanuit een brede waaier aan culterele herkomsten versterken deze dynamiek. Intussen is de arbeidsmarkt flexibeler aan het worden en biedt internet steeds meer mogelijkheden om tijd- en plaatsonafhankelijk te gaan werken. Zie hier de ingrediënten die de spanning in teams flink kan opvoeren.

Lees verder ...

Het spiegelend brein

 

Het spiegelend brein

 

Spiegelneuronen? Neuronen zijn hersencellen, cellen met uitlopers om signalen te ontvangen en prikkels te sturen. In onze hersenen zitten zo’n honderdmiljard neuronen! Het bijzondere clubje hersencellen van Iacoboni is een wetenschappelijk nog jonge ontdekking en geeft inzicht in inlevingsvermogen en imitatiegedrag.

Spiegelneuronen spiegelen de activiteit van andere mensen in ons eigen brein. De spiegelneuronen hebben eenzelfde locatie in ons brein die ook actief wordt wanneer we zelf diezelfde activiteit uitvoeren. Spiegelneuronen stellen ons in staat om letterlijk te voelen wat andere mensen beweegt.

Lees verder ...

Het doel als startpunt voor succesvolle organisaties

 

Het doel als startpunt van succesvolle organisaties

 

In zijn boek, Het doel als startpunt voor succesvolle organisaties, rekent Mourkogiannis af met het paradigma dat grote zakelijke leiders per definitie inhalig en amoreel zijn. Hij doet een goede poging de valse tweedeling tussen financieel succes en maatschappelijke betrokkenheid te doorbreken. Een moreel doel is een set van opvattingen die de organisatie goed en waardevol vindt en waarnaar ze wil handelen. Een moreel doel is voor een bedrijf een kwestie van leven of dood. Aanwezigheid kan een bedrijf transformeren en het verlies ervan kan een instituut vernietigen. Een moreel doel is daardoor meer geld waard dan wat ook.

Lees verder ...

 

boek_101_filmfragmenten.jpg

 

 

 

101 filmfragmenten

 

Als trainer en docent blijft het een continue uitdaging om je ‘publiek’ te triggeren. Hoe jonger je publiek, hoe hoger het ‘zap-gehalte’. Voor je het weet ben je weggezapt. Als trainer en docent is het zaak aan te sluiten bij de belevingswereld van je deelnemers. Eén van de instrumenten die ons daarbij kan ondersteunen is het fenomeen filmfragmenten. In het gevecht tussen ‘plaatje’ en ‘praatje’, wint altijd het plaatje. Onze hersenen zijn zo ingesteld, wij zijn beelddenkers.

Lees verder ...