Cuba

Havana

Home
Amsterdam - Havana
La Havana Vieja
Havana
Vinales: landbouw
Vinales: tabak
Vinales: platteland
Vinales: grottenstelsel
19de-eeuwse koffieplantages
Soroa
Bestolen!
Trinidad
Suikerriet
Topes Collantes
Back home
Links en contact

18 december

dsc2010b.jpg

dsc02013.jpg

Buiten Havana Vieja is er in Havana niet veel meer te beleven. Veel koloniale gebouwen zijn verdwenen of stralen nadrukkelijk vergane glorie uit. Fantasieloze moderne en stalinistische huizen- en flatbouw overheersen het beeld. Er is opvallend veel groen aanwezig en Havana is bezaaid met gedenktekens en standbeelden. De straten zijn redelijk schoon, maar van de luchtvervuiling kan je plakjes snijden.

dsc02016.jpg

dsc02020.jpg

dsc_9123.jpg

dsc02010a.jpg

dsc02012.jpg

dsc02015.jpg

dsc02019.jpg

Rond het middaguur komen we weer in het oude gedeelte van Havana. We lunchen op een terrasje. In de middag dwalen we door Havana Vieja en brengen onder andere een bezoek aan het natuurhistorisch museum en een van de oude forten, Castillo de la Real Fuerza.

dsc_9121.jpg

We lopen een eind langs de boulevard, beter bekend als de Malecon, weg van het oude stadshart. De strandpromenade slingert zich 7 kilometer langs de historische wijken van Havana. Na enkele kilometer buigen we af richting de stad en lopen met een grote boog terug richtiag Havana Vieja.

dsc02011.jpg

dsc02014.jpg

dsc02017.jpg

dsc02021.jpg

Overigens stikt Havana van de musea, waarbij je echter geen al te grote verwachtingen moet hebben. Het zijn vooral veel vitrines zonder enige interactiviteit.

De site 'Cuba' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Madagascar, Oeganda, China, Tibet, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ, Sri Lanka, Lesbos, Malta en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.