Cuba

19de-eeuwse koffieplantages

Home
Amsterdam - Havana
La Havana Vieja
Havana
Vinales: landbouw
Vinales: tabak
Vinales: platteland
Vinales: grottenstelsel
19de-eeuwse koffieplantages
Soroa
Bestolen!
Trinidad
Suikerriet
Topes Collantes
Back home
Links en contact

23 december

dsc02204.jpg

Soroa ligt tenmidden van de Sierra del Rosario in een weelderig groene omgeving. Grote delen van de Sierra del Rosario zijn bestempeld als biosfeerreservaat van de UNESCO.

dsc02209.jpg

dsc02214.jpg

We ondernemen een tweede poging met de ruines van Cafetal Buenavista, een koffieplantage die in 1802 werd gebouwd door Franse vluchtelingen uit Haiti. De grote platforms waar de koffiebonen werden gedroogd zijn gerestaureerd, de ruines van de slavenverblijven zijn duidelijk waarneembaar en het voormalige huis van de landeigenaar is  smaakvol verbouwd tot een restaurant.

dsc02197.jpg

dsc02206.jpg

We gaan op zoek naar de ruines van de 19de-eeuwse koffieplantages van San Pedro en Santa Catalina. We vinden de overwoekerde ruines maar kunnen helaas niet thuisbrengen wat een en ander voorstelt.

dsc02213.jpg

dsc02217.jpg

Rond negen uur vertrekken we richting Soroa. Wanneer we in Vinales tanken, worden we aangesproken door een oudere, wanhopige Duitse dame, die perse met ons wil meerijden naar Soroa. Nadat we uiteindelijk hebben besloten haar mee te nemen, vertelt ze dat ze in Havana is beroofd. Ze is nog duidelijk in de war en weet niet precies wat ze wil. Wanneer we bijna in Soroa zijn, bedenkt ze dat ze eigenlijk beter in Vinales had kunnen blijven.

dsc02205.jpg

dsc02210.jpg

dsc02216.jpg

De site 'Cuba' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Madagascar, Oeganda, China, Tibet, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ, Sri Lanka, Lesbos, Malta en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.