Cuba

Bestolen!

Home
Amsterdam - Havana
La Havana Vieja
Havana
Vinales: landbouw
Vinales: tabak
Vinales: platteland
Vinales: grottenstelsel
19de-eeuwse koffieplantages
Soroa
Bestolen!
Trinidad
Suikerriet
Topes Collantes
Back home
Links en contact

Van Soroa naar Trinidad

Wanneer we Soroa verlaten is het mistig. Al snel rijden de Autopista op, een van de drie snelwegen in Cuba. Deze snelweg loopt van Pinar del Rio naar Havana. Ook hier ontbreekt de wegbewijzering. In Havana stoppen we even omdat we de weg moeilijk kunnen vinden. 'Gelukkig' is er een hulpvaardige jongeman die dezelfde richting op moet en ons wel de weg wil wijzen. Met zijn hulp zijn we snel Havana door en zitten we weer op de volgende snelweg, welke loopt van Havana naar Santa Clara. Onze lifter stapt uit en wij rijden door de mist weer verder.

 

Tijdens onze rit komen we bij Jaguey Grande langs de grootste citrusplantages van de wereld. Aan beide zijden van de weg zien we kilometers lang enorme sinaasappel- en grapefruitboomgaarden. In Jaguey Grande vinden we de afslag naar het nationale park Cienega de Zapata. De Zapata Peninsula is een enorm moerasgebied met broedplaatsen van talrijke inheemse- en trekvogelsoorten. We melden ons aan bij het hoofdkantoortje maar moeten nog even wachten op een gids die moet worden opgeroepen. En dan merken we dat de fototas met duur fotoapparatuur is verdwenen!

dsc02285.jpg

dsc02286.jpg

Met veel moeite weten we het vorige hotel telefonisch te bereiken om uit te sluiten dat we de fototas daar hebben laten staan. Onze lifter blijkt een slinkse dief en wij zijn er met open ogen ingetuind. We hebben geen zin meer in het reservaat en besluiten naar Trinidad te rijden om aangifte bij de politie te doen.

 

Bij het politiebureau blijkt niemand echt Engels te spreken en we moeten wachten op een 'tolk'. Uiteindelijk is het verhaal duidelijk voor de politie, maar Suzanne moet zelf achter te computer om in het Engels de aangifte op de computer te typen.

 

Moe en uitgeblust komen we bij het hotel aan. Het hotel ziet er leuk uit, je kan er prima eten, maar is super rumoerig. Het wordt een nacht met weinig slaap.

De site 'Cuba' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Madagascar, Oeganda, China, Tibet, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ, Sri Lanka, Lesbos, Malta en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.