Cyprus

Leiders Cyprus claimen vooruitgang

Home
15-10: Pafos
16-10: Pafos - Kourion - Tochni
17-10: Agios Minas - Lefkara - Vavatsina
18-10: Nicosia
19-10: Agros - Asinou - Agios Nikolaos - Platres
20-10: Tro÷dosgebergte - Omodos - Fini - Treis Elies
21-10: Agios Ioannis Lambadistis - Kykkosklooster - Cedervallei - Polis
22-10: Polis, Akamas-schiereiland
23-10: Akamas-schiereiland
Moza´ekvloeren
Contact

De leiders van Cyprus en de niet-erkende Turkse Republiek van Noord-Cyprus hebben dinsdag belangrijke vooruitgang geboekt in hun vredesoverleg onder hoede van de VN. Het eiland in de Middellandse Zee is sinds 1974 verdeeld, toen Turkse militairen het noordelijk deel bezetten.

‘We zijn ervan overtuigd dat we met volharding een allesomvattend akkoord zullen bereiken', meldden beide leiders in een verklaring na hun ontmoeting. ‘We zijn hoopvol door de belangrijke vooruitgang die we tot dusver hebben bereikt op het gebied van bestuur, machtsdeling, EU-zaken en economie.'

De Grieks-Cypriotische president Demetris Christofias en de Turks-Cypriotische leider Mehmet Ali Talat voeren sinds september 2008 overleg om tot een hereniging te komen. Er zijn maar weinig aanwijzingen dat het einde in zicht is.

De optimistische verklaring van dinsdag is volgens waarnemers dan ook vooral bedoeld als steun in de rug voor Talat. In het Turkse deel zijn op 18 april presidentsverkiezingen. Christofias maakt er geen geheim van dat hij wil dat Talat wint en niet de hardliner Dervis Eroglu. Na de verkiezingen wordt het overleg tussen beide leiders hervat.

Bron: reisgraag.nl
Datum: 04-09-2011

De site 'Cyprus' is onderdeel van 'Passie voor reizen'. Je vindt hier een overzicht van alle reiswebsites.

bezoek_passie_voor_reizen