Kennis is om te delen, niet om te vergaren.

Deel ook en maak gebruik van de social media-buttons!

 

 

 

 

Open onderwijs breekt door


Bij de start van de Open Education Week presenteren SURF en de special interest group Open Educational Resources (OER) het Trendrapport OER 2013. Eén van de conclusies uit het rapport is dat open online onderwijs wereldwijd aan het doorbreken is, mede dankzij de grote populariteit van MOOC’s (massive open online courses).

Lees verder ...

 

Betalen om te leren is zo 2012


Deze week werd de eerste Nederlandse massive open online course (mooc) gegeven. De onderwijswereld wordt nooit meer hetzelfde.
Als rechtgeaarde hypevorser ben ik altijd geïnteresseerd in de storm-in-een-glas-waterhandel die bekend staat onder de naam ‘trendwatching’. En vooral naar wat er in die wereld mis gaat. Grote trends van het jaar, aldus trendwatchers, zijn 4G, the internet of things, social authority, big data, location based en de tablets die de pc-markt opeten. Geen woord over moocs. Geen woord!

Lees verder ...

 

Zeven managementtips voor creativiteit in leren


Creativiteit, dat heeft niet iedereen. Creativiteit is een professionele competentie waarover ook mensen in minder tot de verbeelding sprekende beroepen moeten beschikken. Creativiteit betekent niet dat u een regelmatige inval van genialiteit heeft, maar eerder dat u met oorspronkelijke oplossingen komt die relevant zijn voor uw werk. Iedereen is van nature creatief en kan leren zijn creatieve vaardigheden beter in te zetten.

Lees verder ...

 

Vraag naar in-company groter dan opleidingen met open inschrijving


Het rendement van in-company opleidingen wordt door werkgevers vier keer zo vaak hoger ingeschat dan van open opleidingen. Dat blijkt uit onderzoek van NIDAP in opdracht van Springest.nl. Vanwege een groeiend aantal kleinere aanbieders binnen niches, is het voor opdrachtgevers niet eenvoudig om een passend opleidingsaanbod te vinden.

Lees verder ...

 

 

Ons brein en besluitvorming: emotioneel of rationeel?

Soms begrijp je niets van mensen om je heen. En zelf kun je soms in een reflex ook iets doen, waarvan je je later afvraagt waarom heb ik dat zo gedaan, terwijl die andere keuze toch logischer was geweest…….  Er vinden kennelijk processen in ons brein plaats waarbij besluitvorming tussen ratio en emotie heel anders uitpakken dan je normaal gesproken zou mogen verwachten. Een kijkje in het brein dat ons kan helpen ons eigen gedrag en dat van anderen beter te begrijpen.
Lees verder ...

 

Stress heeft grote impact op leren en geheugen

 

Stress die ontstaat bij het uitvoeren van taken versterkt het gevoel dat men iets van de taak leert, maar verslechtert de geheugenfunctie. Dit effect neemt toe, naarmate de taken complexer zijn. Zo zal een militair tijdens een hoogrealistische schiettraining, achteraf sterker het gevoel hebben er iets van geleerd te hebben dan in een training op de schietbaan, maar zich minder herinneren van de omstandigheden tijdens de training.

Lees verder ...


Zijn internettrainingen een volwaardig alternatief?
 
Iedereen is het erover eens: (bedrijfs)trainingen vergroten de carrièremogelijkheden, het werkplezier en de productiviteit. De trainingen zijn soms een welkome afwisseling van de werkweek. Toch wordt er in tijden van recessie fors gekort op opleidingsbudgetten. Sommige opleidingsinstituten spelen in op die situatie, anderen zien hun omzetten dalen.
Lees verder ...

 

Manager overweegt opleidingsbudget in te zetten voor vitaliteit

 

Vitaliteittraining heeft potentie. Maar liefst 53 procent van de managers wil training inzetten om ziekteverzuim te verminderen en de productiviteit te verhogen. Een positief imago op de arbeidsmarkt is tevens een belangrijke reden.
Lees verder ...

 

Manager heeft vertekend beeld van eigen kunnen
 
Het ego van de manager is wel eens groter dan de werkelijkheid. Managers blijken een heel ander beeld van hun kunnen te hebben dan hun ondergeschikten. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Chartered Management Institute, zo meldt Management Today.
Lees verder ...

 

Wat is de waarde van een MBA?

 
Een MBA gold lange tijd als het keurmerk van de betere manager. Die tijd lijkt voorbij. Heeft het nog zin om te investeren in een MBA? Vier opinies.
Lees verder ...

 

Hoezo kenniseconomie?


Het gemiddelde opleidings­niveau van lesgevenden in Nederland is te laag, stelt MT-columnist Hans Crooijmans. Is dit een ­reflectie van het onverschillige en vrijblijvende dat ook elders in de Nederlandse samenleving wordt waargenomen?
Lees verder ...

 

Drie manieren om social media in te zetten bij e-learning

 

Sociale media kunnen van groot nut zijn bij opleidingen, en dan vooral e-learning. Uit nieuw onderzoek door Vanguard Leadership in de Benelux blijkt echter dat training professionals maar traag de weg vinden naar deze nieuwe technologie.
Lees verder ...

 

Crisis is hét moment om te investeren in opleidingen

 

Een van de eerste dingen waarop bezuinigd wordt in slechtere tijden, is het trainingsbudget. Uit recent onderzoek van de Cranfield School of Management blijkt echter – paradoxaal genoeg - dat organisaties juist nu zouden moeten investeren in opleidingen.
Lees verder ...

 

Betere opleiding, betere manager?

 

Wordt u een betere manager als u een managementopleiding aan een prestigieuze universiteit heeft genoten? Volgens onderzoekers van de University of New Hampshire, de University of Colorado en Georgia State University is het antwoord op deze vraag NEE.
Lees verder ...

 

Hoe businessschools hun leven beteren

 

De MBA-scholen kregen de zwarte piet voor de kredietcrisis. Nu willen ze hun leven beteren. Maar heeft de leider van de 21ste eeuw nog wel een mba?
Lees verder ...

 

Hoe de manager over de MBA denkt

 

Het volgen van een MBA leidt nog steeds tot een beter carrièreperspectief en is positief voor de persoonlijke ontwikkeling. Maar voor uw salaris hoeft u het niet te doen, blijkt uit onderzoek van Management Team.
Lees verder ...