Madagascar

Treasure Island: Madagascar!

Home
Antananarivo
Canal de Pangalanes [1]
Canal de Pangalanes [2]
Périnet
Park National d'Andasibe
Antsirabé [1]
Antsirabé [2]
Ranomafana [1]
Ranomafana [2]
Fianarantsoa
Ambalavao
P. N. d'Andringitra
Isalo [1]
Isalo [2]
Isalo [3]
Ifaty [1]
Ifaty [2]
Ifaty [3]
Fort Dauphin [1]
Evatra
Fort Dauphin [2]
Reserve de Nahampoana
Antananarivo
Antananarivo
Terugreis
Contact

madagascar-muislemure.jpg

Tussen 1999 en 2010 zijn op het eiland Madagaskar ruim 600 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. De spectaculaire vondsten zijn door verschillende internationale wetenschappers gedaan. Het eiland biedt onderdak aan ruim 5 procent van alle voorkomende plant- en diersoorten op aarde. Daarvan komt ruim 75 (!) procent nergens anders ter wereld voor dan op Madagaskar.

Met een lichaamsgewicht van 30 gram mag de ontdekte Berthe’s muislemure (halfaap) met recht een lichtgewicht worden genoemd. Een gekko die zich dusdanig goed kan vermommen als boom dat hij acht jaar na zijn ontdekking al een geliefd object is voor de illegale handel in bedreigde diersoorten. En een felgele kikker met rode vlekken die direct al met uitsterven wordt bedreigd omdat zijn leefgebied in rap tempo verdwijnt. Het zijn enkele voorbeelden van de bijzondere soorten die wetenschappers in tien jaar hebben ondekt op Madagaskar.

Ontelbare planten en diersoorten

Het eiland Madagascar is al wereldberoemd vanwege zijn ontelbare planten en diersoorten. Maar liefst 90 (!) procent van de 14.000 plantensoorten die op Madagascar voorkomen vind je nergens anders in de wereld. Met 587.000 km2 is dit eiland voor de kust van Afrika ongeveer net zo groot als Frankrijk. Madagaskar raakte miljoenen jaren geleden los van het Afrikaanse en het Indiase continent en door deze geďsoleerde ligging ontwikkelde zich op ’s werelds vier na grootste eiland unieke flora en fauna.

Bron: reishonger.nl

Auteur: Martijn Huizer

Datum: 08072011

De site 'Madagascar' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, China, Tibet, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië, Sri Lanka, Lesbos, Malta en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.