Malta & Gozo

Gozo dag 1

Home
Gozo dag 1
Gozo dag 2
Gozo dag 3
Malta dag 4
Malta dag 5
Malta dag 6
Malta dag 7
Contact

Nierswalde (D) – Ghasri (M)

2-2010-malta_en_gozo-p1050583.jpg

1-2010-malta_en_gozo-p1050591.jpg

Zustereiland Gozo

Vanmorgen in alle vroegte vertrokken. Rond half tien vertrekken we met het vliegtuig vanuit Düsseldorf naar München, zo’n vijftig minuten vliegen. Twee uurtjes wachten en dan vliegen we in twee uur naar Malta.

Op Malta is het heerlijk weer: zonnig, licht bewolkt, heerlijke temperatuur. We halen onze huurauto op bij een chagrijnige autoverhuurder. Malta is een oude Engelse kolonie dus rijden we links. Vanaf het vliegveld rijden we de stad in, vol met rotondes. Even wennen. De wegen zijn redelijk goed, de afstanden op het eiland relatief kort, maar de snelheid ligt laag.

Met de ferry varen we over naar Gozo, het zustereiland van Malta. Ergens midden op het eiland ligt Ghasri, waar we onze intrek nemen in één van de appartementen van Tal Fanal. Tal Fanal bestaat uit een twintigtal appartementen, gelegen rond een zwembad. Het appartement is heerlijk ruim.

Ghasri is met haar 400 inwoners het kleinste dorp van Gozo. Het ligt op slechts enkele kilometers ten noordwesten van Victoria. De naam van de plaats komt waarschijnlijk uit het Arabisch. Het betekent zoiets als "persen" en dat heeft dan weer betrekking op het persen van de olijven welke in vroeger tijden vanuit het noordelijker gelegen Zebbug werden aangevoerd.

Direct ten noorden van de plaats ligt de heuvel Gordan. Op de top van deze heuvel bijna 160 meter hoge heuvel staat de oudste vuurtoren van het eiland. De 21 meter hoge toren, die Ta' Gordan wordt genoemd, werd gebouwd in het jaar 1857.

maltagozoshow.gif

Meer info

Voor onze andere reizen kijk je op 'Passie voor reizen'.

De site 'Malta' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.