Mexico

Pátzcuaro

Home
Mexico City
Teotihuacan
Veracruz
Catemaco
La Venta en Villahermosa: Olmeken
Palenque: Maya's
Misol-Ha en Agua Azul
Christóbal de las Casas
Canón del Sumidero
Tehuantepec: Zapoteken
Oaxaca
Puebla
Uruapan
Volcán Paricutín
Pátzcuaro
Mexico-City
Contact en informatie

10 juni: van Uruapan naar Pátzcuaro

1006----10----mexico-dsc02329.jpg

1006----2----mexico-dsc02369.jpg

1006----5----mexico-dsc02378.jpg

1006----7----mexico-dsc02380.jpg

1006----9----mexico-dsc02396.jpg

1006----1----mexico-dsc02346.jpg

1006----3----mexico-dsc02371.jpg

1006----4----mexico-dsc02372.jpg

1006----6----mexico-dsc02379.jpg

1006----8----mexico-dsc02382.jpg

Cascade Tzararacua

Nog voor het ontbijt checken we uit in het hotel en gebruiken ons ontbijt in Uruapan. Na het ontbijt bezoeken we het 'nationaal park' van Uruapan. Parque Nacional Eduardo Ruiz betreft een tropisch park rondom de bron van de rivier de Cupatitzio. Het is een heel mooi park, maar alles is onder controle. Water wordt omgeleid om ergens anders weer 'spontaan' uit muurtjes te spuiten. Enzovoorts. Maar het blijft een mooi park, bijzonder in trek bij de Mexicanen, die in rijen voor de ingang staan.

Zo'n tien kilometer buiten Uruapan ligt de Cascade Tzararacua. De watervallen worden omgeven door tropische vegetatie. Schitterend!

Via de 'libre' rijden we van Uruapan naar Pátzcuaro. Een mooie tocht van zo'n zestig kilometer.

In Pátzcuaro nemen we onze intrek in een Best-Western hotel, Posado de Vasca. Pátzcuaro is de stad van Vasco de Quiroga. Vasco de Quiroga was een bisschop die door de katholieke kerk naar Pátzcuaro was gestuurd om een einde te maken aan het schrikbewind van de Spanjaard Guzman. Deze Guzman vertrok uiteindelijk en de bisschop startte zijn ontwikkelingswerk. Zo konden kinderen naar school en stimuleerde hij ieder dorp tot het produceren van een specifiek handwerk. De invloed hiervan is nog steeds merkbaar. Ter ere van zijn werk is de bisschop met een standbeeld vereeuwigd.

We rijden een stukje langs het grote meer waaraan Pátzcuaro is gelegen. De dorpjes zijn overal ontgeveer hetzelfde: witgepleisterde huisjes, rode pannendaken en een rode band langs de grond. Iedere dorpje heeft uiteraard zijn eigen zocalo.

Op de terugwerk drinken en eten we wat bij een voor de Mexicanen populair restaurant, gelegen aan de meer, compleet met eigen visvijvers.

In Pátzcuaro zette we onze auto op de zocalo, door de Lonely Planet bestempeld als een van de liefelijkste pleinen van Mexico. Voor ons moeilijk te checken, maar het plein is zeker zeer sfeervol. Ook Pátzcuaro barst van de kerken en bezit een heuse kathedraal. Pátzcuaro is een leuk en gezellig stadje om door heen te wandelen.

Ons hotel is een groot voormalig koloniaal huis met diverse binnenhoven. Een zo'n hof is in gebruik als restaurant, waar we 's avonds de maaltijd gebruiken. Op de afgedekte fontein krijgen we een of ander folkloristisch optreden, gevolgd door een acht man sterk majaradji(?)bandje. Het bandje is lang niet zo goed als het bandje in Teotihuacan, maar past prima bij onze laatste avond in Mexico.

De site 'Mexico' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.