Mexico

Misol-Ha en Agua Azul

Home
Mexico City
Teotihuacan
Veracruz
Catemaco
La Venta en Villahermosa: Olmeken
Palenque: Maya's
Misol-Ha en Agua Azul
Christóbal de las Casas
Canón del Sumidero
Tehuantepec: Zapoteken
Oaxaca
Puebla
Uruapan
Volcán Paricutín
Pátzcuaro
Mexico-City
Contact en informatie

2 juni: van Palenque via Misol-Ha en Agua Azul (watervallen) naar San Christóbal de las Casas

0206-1-mexico-dsc01428.jpg

0206-3-mexico-dsc01449.jpg

0206-5-mexico-dsc01462.jpg

0206-2-mexico-dsc01433.jpg

0206-4-mexico-dsc01457.jpg

0206-6-mexico-dsc01481.jpg

Watervallen

Na een rustige start en een heerlijk ontbijt, arriveren we rond elf uur bij Misol-Ha. Op deze plek dropt de Rio Misol-Ha haar water in een 35 meter lager gelegen poel, omgeven door tropische vegetatie. Je kunt achter de waterval doorlopen. Loop je nog wat verder, dan bereik je na enig klauterwerk met natte voeten de ingang van een grot. Met een gids gaan we naar binnen. Het water stroomt hier volop. Na een paar minuten komen we op de plek waar vleermuizen aan het plafond hangen. Een mooi gezicht!

Aan het begin van de middag bereiken we Agua Azul. Agua Azul bestaat uit een een enorme hoeveelheid kleine en grote watervallen. Je kunt een heel eind langs de watervallen omhoog lopen. Vanaf het begin van het terrein tot en met de bovenkant is het één rij stalletjes. Klaar voor de enorme stroom toeristen, die nu er  even niet zijn.

We moeten nog een 175 kilometer rijden, waar we bijna vier uur over doen. Het schiet hier echt niet op. We rijden door een schitterend bergachtig gebied met veel vergezichten maar ook met veel haardspelbochten. Er rijden ook vrachtwagens waar je soms langere tijd achter moet blijven rijden alvorens je ze kan inhalen. En dan de 'topes', varierend van betonnen trilplaten tot knallers van verkeersdrempels.

Naar mate we San Christobal naderen, neemt het aantal regenbuien toe.

We nemen onze intrek in Hotel Casavieja. Het is een koloniaal gebouw, omgebouwd tot hotel, twee verdiepingen kamers, die allen uitkijken op een van de twee binnenplaatsen. Een schoon en gezellig hotel.

Links

De site 'Mexico' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.