Mexico

Uruapan

Home
Mexico City
Teotihuacan
Veracruz
Catemaco
La Venta en Villahermosa: Olmeken
Palenque: Maya's
Misol-Ha en Agua Azul
Christóbal de las Casas
Canón del Sumidero
Tehuantepec: Zapoteken
Oaxaca
Puebla
Uruapan
Volcán Paricutín
Pátzcuaro
Mexico-City
Contact en informatie

8 juni: lange reisdag van Puebla naar Uruapan

0806----1----mexico-dsc02037.jpg

0806----2----mexico-dsc02048.jpg

Popo en Izta

Een lange reisdag. We hebben 575 kilometer op het programma staan, waarbij we door Mexico-City heen moeten.

We vertrekken om zeven uur uit Puebla  en zitten vrij snel op de tolweg naar Mexico-City. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op de twee vulkanen nabij Mexico-City: de Popocatépetl (de Rokende Berg) en de Iztaccihuatl (de Slapende Vrouw), in de volksmond Popo en Izta genoemd. De vulkanen zijn respectievelijk 5452 en 5286 meter hoog. Wanneer we de stad naderen, is de smog wel heel duidelijk waarneembaar.

We hebben uiteindelijk anderhalf uur nodig om de stad uit te komen. Gezien de files die we hebben moeten passeren, viel dat eigenlijk best mee.

Bij Toluca gaat het even helemaal mis. De bewegwijzering laat ons in de steek. We willen de tolweg naar  Morelia hebben, maar de weg vinden we niet en we raken in de stad zelf. Wanneer we een cityseeing Toluca achter de rug hebben, zien we bij toeval een bord die naar de tolweg wijst.

Eenmaal op de tolweg kunnen we echt goed opschieten. De weg is goed te berijden en het is rustig op de weg.

Ter hoogte van Morelia, passeren we bij Acámbaro een schitterend groot meer.

Na Morelia koersen we aan op Pátzcuaro en vervolgens op Uruapan. Om vier uur rijden we het stadje binnen. We hadden een shortlist opgesteld van hotels die we eerst wilden bekijken, maar bij het zien van het een hotel waren we direct verkocht: Motel Pie de la Sierra. Net even buiten de stad, lekker rustig, eenvoudige maar gezellige kamer (met open haard!), zwembad, eigen terrasje en uitzicht op een mooie tuin. We relaxen op het terras, nemen een duik in het zwembad en eten in het restaurant.

mex-overig---8---mexico-locatie_uruapan_del_progreso.jpg

De site 'Mexico' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.