Mexico

Cataratas de Agua Azul

Home
Mexico City
Teotihuacan
Veracruz
Catemaco
La Venta en Villahermosa: Olmeken
Palenque: Maya's
Misol-Ha en Agua Azul
Christóbal de las Casas
Canón del Sumidero
Tehuantepec: Zapoteken
Oaxaca
Puebla
Uruapan
Volcán Paricutín
Pátzcuaro
Mexico-City
Contact en informatie

Aanvullende informatie

Cataratas de Agua Azul (Spaans voor "Watervallen van blauw water") zijn een reeks watervallen in de Mexicaanse deelstaat Chiapas. gelegen in Mexico in de deelstaat Chiapas. Ze zijn ongeveer 70 kilometer verwijderd van de plaats Palenque over de Federale Weg 199, die leidt naar San Cristóbal de las Casas.

De watervallen bestaan uit een serie kleinere watervallen die achter elkaar gelegen zijn en van plateauvormige rivierbeddingen afstromen. De grootste watervallen overbruggen een hoogteverschil van zo'n 6 meter. De naam "Agua Azul" refereert aan de blauwe kleur van het water dat zeer helder blauw gekleurd is en een hoge mineralenconcentratie heeft.

De watervallen liggen op het gebied van de Tzeltal. De Tzeltal verdienden echter niks aan de watervallen en heffen daarom sinds 2006 tol bij de toegangsweg aan de passerende toeristen om er zo ook wat aan te kunnen verdienen.

De site 'Mexico' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.