Peru

In je eentje ayahuasca drinken kan gevaarlijk zijn

Home
Amsterdam - Lima
Lima
Ballestas-eilanden
Lagune Huacachina en bodega in Ica
Woestijn-kerkhof en Nazca-lijnen
Arequipa
Santa Catalinaklooster
Arequipa: sloppenwijken
Vicuņas
Condors in Colca Canyon
Puno
Titicaca-meer
Graftorens Sillustani
Machu Picchu
Puerto Maldonado
Amazone
Jungle
Cuzco
Niņos-hotel
Lima
Lima
Links
Contact

Het wordt wel het drankje van spiritualiteit en liefde genoemd. Ayahuasca, de indianendrank van de sjamanen. Dit bijzondere brouwsel gemaakt van twee verschillende planten is erg in trek onder de toeristen. Ook veel Nederlanders reizen naar Brazilië, Colombo of Peru af om dit zogenaamde toverdrankje te nuttigen.

Waarom is deze drank zo populair? Volgens Wouter Hanegraaff, hoogleraar komt het doordat het brouwsel sterke effecten op lichaam en geest heeft. ,,In Zuid-Amerika is het een traditionele religie, maar in Europa kun je het scharen onder de bredere new-agebeweging. Binnen new age gaat het om healing en spiritualiteit. Bij ayahuascagebruik zie je, typisch voor new age, dat lichaam en geest nooit los van elkaar worden gezien. Lichamelijke genezing hangt altijd samen met een spiritueel en persoonlijk groeiproces,”aldus de hoogleraar.Wel is het belangrijk dat je niet in je eentje gaat experimenteren met het drankje.

“Het is behoorlijk heftig spul”, zegt Hangegraaff, “met intense fysieke en psychische effecten. Daarom is het goed dat het onder leiding van een professionele sjamaan wordt gebruikt.”

Bron: paranormaal.blog.nl

Datum: 10-07-2011

De site 'Peru' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.