Peru

Noord Peru een andere reis

Home
Amsterdam - Lima
Lima
Ballestas-eilanden
Lagune Huacachina en bodega in Ica
Woestijn-kerkhof en Nazca-lijnen
Arequipa
Santa Catalinaklooster
Arequipa: sloppenwijken
Vicuņas
Condors in Colca Canyon
Puno
Titicaca-meer
Graftorens Sillustani
Machu Picchu
Puerto Maldonado
Amazone
Jungle
Cuzco
Niņos-hotel
Lima
Lima
Links
Contact

In een eerste reis naar Peru focussen veel reizigers op een mix van Cuzco, Machu Picchu en de Andes, en doen daarbij nog enkele favorieten als Cruz del Condor, the Nasca lijnen en het Titikaka meer aan. Nochtans wachten, voor zij die zich enkele uren naar het noorden wagen, enkele prachtige historische sites en spectaculair natuurschoon.

Huaraz, een korte vlucht van Lima, geeft toegang tot de Cordillera Blanca en de Huayhuash bergketens. Zij bieden de ideale omgeving voor onvergelijkbare wandelgebieden en buitensport activiteiten. De comfortabele mountain lodges, the Lazy Dog Inn en de Llanganuco lodge zijn echte aanraders.

De kuststeden Trujillo en Chiclayo zijn te bereiken via een avontuurlijke rit overland vanuit Huaraz. De rit neemt u doorheen de Caņon del Pato, over een weg letterlijk uit de Bergen gehouwen, doorheen een landschap dat wel een andere wereld lijkt. Naast de mooie koloniale architectuur, is Trujillo vooral bekend door de hoge concentratie van pre-Colombiaanse en pre-Inca ruines. De stad huisvest ook een zeer fijne kunstgalerij met moderne Zuid-Amerikaanse kunst. Vlakbij vind je ook de prachtige site van Chan Chan, de hoofdstad van het Chimurijk.

Vanuit Chiclayo, of voor wie wil via Cajamarca, kun je zeer avontuurlijk over land naar Chachapoyas. Een relatief lange reis, maar als beloning krijg je ruige landschappen en uitgestrekt wolkenwoud dat de diepe valleien en heuvelruggen bedekt. Er middenin bevinden zich de ruīnes van de oude Chachapoyas cultuur.

Vanuit Chachapoyas is het zelfs mogelijk om, via de steden Tarapoto, de Peruaanse Amazone jungle in te duiken. Het national park Pacaya Samiria is een van de beste plaatsen om ‘s lands dierenleven te ontdekken.  Reizigers kunnen vanuit Iquitos nog dieper de Amazone intrekken voor een luxe cruise aan boord van de Delfin of de Aqua, alvorens terug te keren naar Lima.

Zoek je eerder enkele dagen van rust aan het einde van je Peru reis, dan reis je misschien liever vanuit Chiclayo naar de noordelijke stranden van Piura en Tumbes. Mancora biedt lange goudgele zandstranden en zeer fijne accommodatie. De DCO suites zijn echt wel Atlas Reizen. Dichter bij Chiclayo vind je het Chicama Surf Resort. Hier zullen surfers en kleine groepen of families met kinderen zich helemaal thuis voelen.

Reis je naar Peru dan zal je enkele dagen in het prachtige noorden als een ware verrijking ervaren.

Bron: atlasreizen.be

Auteur: Bert Uyttenbroeck

De site 'Peru' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.