Projectmanagement

Ondersteuning

Home
Crashcourse
Tools
Templates
Modellen en slides
Artikelen
Ondersteuning
Beeldmateriaal
'Grasduinen'

Laat ook mede-studenten, collega's, vrienden, kennissen en anderen delen in deze kennis.

Competentiemanagement
 
Bij het samenstellen van een team en het aanstellen van een projectleider is het goed vooraf na te denken wat je van de persoon verwacht. Een competentieprofiel is hierbij een handig hulpmiddel. Vooraf kan je kijken of de persoon aan het door jou opgestelde profiel voldoet en tussentijds en achteraf kan je de persoon beoordelen aan de hand van dit competentieprofiel. Op de pagina over competentiemanagement tref je een volledig overzicht met mogelijke competenties aan, aan de hand waarvan je profielen kan opstellen.

Presenteren

Zowel tijdens de training alsook in je werk zul je regelmatig benaderd worden voor het geven van een presentatie. Onderzoek leert dat projectleiders/-managers gemiddeld één keer per 3 weken een presentatie houden. Een presentatie geeft je de mogelijkheid om je persoonlijke visie m.b.t. een bepaald onderwerp naar voren te brengen. Het voordeel om dit persoonlijk te doen, en niet in de vorm van een verslag of rapport, is dat je onmiddellijk de reacties van je publiek kunt peilen en een discussie op gang kunt brengen.

download presentatietechnieken

Deze site kan je aan de hand van eigen zoekwoorden met de onderstaande zoekmachine doorzoeken.

Klaag- en jubelmuur rondom werk (‘geeltjessessie’)

Deze methode is geschikt om de positieve en negatieve punten in het werk bespreekbaar te maken. De teamleden kunnen de situatie analyseren en meedenken over oplossingen. Over het algemeen helpt dit het draagvlak voor verandering te vergroten.

Je kennis omtrent projectmanagement meer verdiepen? Wij selecteerden een aantal boeken voor je!

Online cursus MS-Project

Microsoft Project 200 is een hulpmiddel voor de projectmanager. Het is gericht op de taken die moeten worden verricht om het doel te realiseren.

cursus MS-Project

Wil je ook op de hoogte worden gehouden van de laatste updates van projectmanagement?
Schrijf je dan nu in!

For Email Newsletters you can trust

Je ontvangt de update van managementmodellensite.nl in dezelfde nieuwsbrief.
 

De site 'Projectmanagement' is onderdeel van GertJanSchop.com.
 
Deze site heeft een directe relatie met onder ander de sites 'Managementmodellensite''Artikelenbase', 'Effectiviteit', 'Organisatieanalyse' en 'Belemmeringen in een veranderproces'.
 
Internet is het communisme op het gebied van informatie. Iedereen is gelijk en iedereen krijgt evenveel (namelijk alles). De informatie op deze site is vrij te gebruiken. Let op wel op een goede bronvermelding.