Rajasthan

17 mei

Home
17 mei
18 mei
19 mei
20 mei
21 mei
22 mei
23 mei
24 mei
Contact en links

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Sariska Palace

Rond half één middernacht landen we op het vliegveld van Delhi.

We worden netjes opgewacht en vervoerd naar ons hotel. Rond drie uur kunnen we gaan slapen.

Na een ontbijt in een verder verlaten restaurant, worden we opgehaald door mister Singh, ouze chauffeur, en Sunny, onze gids voor deze morgen.

Als eerste brengen we een bezoek aan een bijzondere Sikh-tempel. De Sikhs kennen tien goeroes, een soort leraren of profeten, die ieder hun aandeel hebben gehad in het heilige boek. De tiende goeroe kondigde aan dat na hem er geen goeroes meer zouden komen.

Het boek was klaar en hiermee moesten de mensen het verder doen. Het boek wordt behandeld als een mens. Het krijgt te eten en 's nachts slaapt het boek in een aparte kamer in een bed onder een laken. In de winter krijgt het een deken erbij tegen de kou!

De Sikhs kennen geen afbeeldingen van goden of heiligen, erkennen maar één god en voor die god is iedereen gelijk.

Het complex huisvest tevens een enorm openluchtbad gevuld met heilig water.

Drie keer per dag eten hier tussen de 15.000 en 20.000 mensen, ongeacht geloof, arm en rijk, waarvoor het eten wordt klaargemaakt door vrijwilligers, in een enorme gaarkeuken.

Na de Sikhtempel rijden we langs de regeringsgebouwen, over de 'Champs des Elysees' naar India Gate. India Gate is een herdekkingsmonument voor gesneuvelden. Niet India Gate maar een slangenbezweerder trekt onze aandacht.

We rijden naar de grote vrijdagmoskee (Jamid Masjid), die we gezien de tijd niet bezoeken, maar nemen een rikshaw om Chandni Chowk en de aanpalende bazaarstraatjes te bezoeken.

Chandni Chowk, het 'maanverlichte plein', is een druk commercieel centrum. Van oorsprong is het een paradeweg. Door het midden liep een kanaal. De weg werd in 1648 aangelegd. In die tijd was de avenue omzoomd met de winkels en woningen of haveli's van rijke edellieden en kooplieden.

Tenslotte rijden we naar Qutb Minar, een minaret van 72,5 meter hoog. De toren behoorde oorspronkelijk tot een hindoeïstisch complex, maar na een strijd tussen hindoes en moslims, vonden de winnende moslims het nodig het complex af te breken.

Met de brokstukken werd vervolgens een nieuwe moskee gebouwd. De hindoes gebruiken echter afbeeldingen van mensen, goden en bellen, wat voor de moslims ontoelaatbaar is. De oplossing werd gevonden in het weghakken van gezichten en bellen. Het effect is pilaren en muren van verschillende soorten steen en patronen die niet doorlopen.

Onze gids wordt bij een busstation afgezet en we starten aan onze vier uur durende rit naar Sariska Palace.

Het landschap is redelijk saai: veel landbouwgrond waar nog niets opstaat, hier en daar een boom en veel rommelige fabriekjes en werkplaatsen.

Regelmatig zien we kamelen die worden ingezet als trekdier.

De laatste 40 kilometer rijden we door dorpjes, waar de nodige bedrijvigheid is. We stoppen regelmatig voor het maken van foto's.

Voor onze overnachting worden we aangenaam verrast met Sariska Palace. Sariska Palace is eind 19de eeuw gebouwd als jachtslot voor de lokale onderkoning. Overal hangen foto's van jachtpartijen, waarbij vooral tijgers een geliefde buit waren. Sariska Palace staat nu midden in een tijgerreservaat.

We krijgen een enorme kamer met een heel hoog plafond.

Op het balkon in de schaduw nemen we een drankje met uitzicht op de voorkant van het slot. Er vliegen allerlei mooie vogeltjes rond, waaronder groene papagaaitjes.

Na enige tijd neemt de 'general-manager' ons op sleeptouw om het paleis en de bijgebouwen te bekijken. Uiteindelijk belanden we op het dak van het paleis voor een mooi uitzicht op de omgeving.

's Avonds dineren we op het terras, later vergezeld van vleermuizen en een uil.

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

De site 'Rajasthan' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.

Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld
Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië en Lapland, Athene & Lesbos, La Palma, Malta & Gozo, Sri Lanka, Tibet & China en Peru.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.