Rajasthan

23 mei

Home
17 mei
18 mei
19 mei
20 mei
21 mei
22 mei
23 mei
24 mei
Contact en links

Rajasthan

Rajasthan

5-rajasthan-2305-dsc09823.jpg

7-rajasthan-2305-dsc09828.jpg

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Sikandra

Mister Singh tipt ons Sikandra, een mausoleum net even buiten Agra. De Mogol-keizer Akbar ligt hier begraven. De hoofdpoort is van rood zandsteen gemaakt. Ook hier zijn weer mooie patronen aangebracht en ingelegd met diverse soorten steen, weliswaar niet zo verfijnd als de Taj Mahal. Overigens wordt aangenomen dat dit gebouw wel de voorloper is geweest van de Taj Mahal.

Brede verhoogde paden van natuursteen verdelen de tuin rondom het mausoleum in vier kwadranten. In de tuin staan bomen en palmen. Herten, apen en pauwen bevolken de grote grasvelden. We kunnen alleen het grafgewelf in en rond het mausoleum lopen. Er echt in is niet mogelijk.

We vervolgen onze weg naar Agra. De route Agra – Delhi is een onderdeel van de Grand Trunk Road, de weg die Calcutta in het oosten verbindt met Kaboel in het noordwesten. De weg werd in de 16de eeuw aangelegd en is momenteel de belangrijkste snelweg van Noord-India. Mister Singh biedt ons aan een stukje over deze weg met de auto te rijden, welk aanbod wij graag aannemen.

Rond een uur arriveren we bij ons hotel in Delhi. We lopen wat door de bazaars.

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

Rajasthan

De site 'Rajasthan' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.

Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld
Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland, Athene & Lesbos, La Palma, Malta & Gozo, Sri Lanka, Tibet & China en Peru.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.