Thailand

Welkom!
Amsterdam - Bangkok
Bangkok
Het Grote Paleis en Wat Phra Kaeo
Ayutthaya
Khao Yai National Parc
Phnom Rung
Roi Et
Wat Phu Tok!
Phu Reua National Park
Nam Nao National Park
Sukhothai
Um Phang
Mae Sot - Hua Hin
Khao Sam Roi Yot
Floating market en Ancient City
Contact en links

Van 19 december tot en met 3 januari maakten we een rondreis door Thailand. We bezochten voornamelijk het niet-toeristische gedeelte van Thailand, het oosten en noorden. Van de toeristen gaat 3% naar dit gebied, 97% reist naar het zuiden, voornamelijk voor een verblijf aan het strand.
Veel lees- en vooral kijkplezier!

mapthailand2010.jpg

Bangkok

Olievlek zorgt voor leegloop toerisme op Koh Samet

Het tropische eiland Koh Samet wordt sinds zondagavond bedreigd door een grote olievlek. De ruwe olie lekte weg uit een pijpleiding vlak bij het eiland en drijft langzaam af richting een koraalgebied en het vasteland. Veel toeristen verlaten het eiland, ondanks dat de meeste stranden gewoon open zijn. Koh Samet is een geliefd vakantie-oord omdat het vrij dicht bij Bangkok ligt (220 km).

Vanaf nu één visum voor Thailand en Cambodja

Sinds 27 december 2012 kun je met een single-entry visa zowel naar Thailand als naar Cambodja reizen. Deze landen hebben onlangs een samenwerking gesloten ten aanzien van de visumregulering. Het visum is 60 dagen geldig in Thailand en 60 dagen in Cambodja en kan aangevraagd worden bij alle ambassades en consulaten van Thailand en Cambodja, behalve bij het consulaat van Thailand in Amsterdam.

Winterzon Thailand
Voor veel delen van Thailand is de winterperiode de beste periode om het land te bezoeken. Omdat de temperatuur dan gedaald is en er vrij weinig neerslag valt, is de winterzon in Thailand heerlijk. Naast dat je lekker kunt zonnen op de prachtige stranden, heeft het land nog veel meer moois te bieden als cultuur, natuur en prachtige bezienswaardigheden.

Wereldzeilers op de bres voor het koraal

De zomervakantie is begonnen en Nederland trekt er weer massaal op uit. Gemakshalve vergeten veel toeristen dat hun reis nadelige gevolgen kan hebben voor de natuur. Avonturiers Florian Dirkse en Arjen van Eijk zagen tijdens hun zeiltocht om de wereld met eigen ogen welke schade toerisme aan koraalriffen toebrengt en besloten een documentaire te maken om mensen op de bedreiging van de oceanen te wijzen.
Lees verder ...

De site 'Thailand' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.

Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Cuba, Madagascar, Oeganda, China, Tibet, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordanië, Sri Lanka, Lesbos, Malta en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.