China & Tibet

Lhasa

Home
Beijing
Tian Am Men
Verboden Stad
Zomerpaleis
Grote Muur
Xiahe
Labrangklooster
Langmusi
Bon-religie
Songpan
Chengdu
Reuzenpanda's
Lhasa
Potalapaleis
Drepungklooster
Gandenklooster
Blauwe Boeddha
Trekking
Bergreuzen
Drie passen
Nakartse
Gyantse
Shalukklooster
Roodkapsekte
Mount Everest
Kathmandu, Nepal
Contact, links en informatie

28 april

chinatibet-2804-dsc08223.jpg

chinatibet-2804-dsc08234.jpg

chinatibet-2804-dsc_0915.jpg

chinatibet-2804-dsc_0920.jpg

chinatibet-2804-dsc_0923.jpg

chinatibet-2804-dsc08227.jpg

chinatibet-2804-dsc_0914.jpg

chinatibet-2804-dsc_0917.jpg

chinatibet-2804-dsc_0921.jpg

Han-Chinezen

Heel vroeg in de morgen, vijf uur, vertrekken we per bus naar het vliegveld met de bedoeling om 7.20 uur op te stijgen voor onze vlucht naar Lhasa. Helaas is de vlucht uitgesteld tot 12.30 uur. Gisteren zijn alle vluchten geannuleerd vanwege het slechte weer. Mogelijk heeft het uitstel te maken met de executie van een monnik vandaag in Lhasa.

Met een bus worden we naar een hotel gebracht om de wachttijd door te brengen.

Achter het hotel blijkt een mooi parkje te liggen met grote vijvers met bloeiende waterlelies en een mooi theehuis van bamboe.

Tegen het middaguur worden we naar het vliegveld gebracht. In anderhalf uur vliegen we van Chengdu naar Lhasa. Eindelijk zijn we in het echte Tibet!

In Tibet wonen ongeveer 7 miljoen mensen, waarvan 3 miljoen Tibetanen en 4 miljoen Han-Chinezen, die met vette premies en vrijstelling van geboortebeperking naar Tibet worden gelokt. Door deze bevolkingspolitiek probeert de Chinese overheid Tibet onder de duim te houden. Voor dit laatste zijn vooral veel militairen noodzakelijk.

In Lhasa zullen we vooral deze militairen, maar nog meer de agenten in burger in de gaten moeten houden, omdat zij de bewegingen en gesprekken van westerlingen observeren.

Vanaf het vliegveld naar het hotel is het bijna twee uur rijden. We rijden door een soort rivierdelta met heel veel wilgen. Een soort Rhoonse grienden, maar dan op 3.700 meter hoogte. Op de rivier zien we een aantal bootjes die zijn gemaakt van yakhuiden. Het weer is nog bewolkt, maar regelmatig schijnt het zonnetje.

We nemen onze intrek in het hotel en lopen naar het Barkhorplein, waar veel pelgrims samenkomen.

Extra

download pdf: 28 april tekst en foto's

De site 'Tibet & China' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.