China & Tibet

Home
Beijing
Tian Am Men
Verboden Stad
Zomerpaleis
Grote Muur
Xiahe
Labrangklooster
Langmusi
Bon-religie
Songpan
Chengdu
Reuzenpanda's
Lhasa
Potalapaleis
Drepungklooster
Gandenklooster
Blauwe Boeddha
Trekking
Bergreuzen
Drie passen
Nakartse
Gyantse
Shalukklooster
Roodkapsekte
Mount Everest
Kathmandu, Nepal
Contact, links en informatie

chinatibkaart.gif

China

China is het op twee na grootste land ter wereld.
De totale oppervlakte van China bedraagt 9.579.000 vierkante kilometer. Het is ongeveer 300 keer zo groot als Nederland. Met een bevolking van 1,3 miljard is het qua inwoners het grootste land ter wereld.
De hoofdstad van China is Peking; Sjanghai is de grootste stad van het land en is met 20 miljoen inwoners tevens de derde grootste van de wereld.

Tibet

Tibet (Tibetaans: P÷ of Peu) is tegenwoordig een autonome regio in China en grenst aan Bhutan, Nepal, India, Birma en (de rest van) China.

In het verleden was Tibet een onafhankelijk land, dat ooit ook controle over China bezat (zie Trisong Detsen). Toen Tibet nog onafhankelijk was, was de regio Tibet groter en omvatte delen die later bij andere Chinese provincies zijn toegevoegd.

Free Tibet

'Everything about Tibet is politics, but politics is not everything'.

tibetflag.jpg

vlagwapperchina.gif

Via China naar Tibet

Van 16 april tot en met 10 mei 2004 bezochten we China en Tibet. We reisden met een kleine groep met Baobab.
Aansluitend op deze reis hebben we nog rondgereisd in Nepal en India (Rajasthan).

Van de enorme hoeveelheid foto's hebben we een selectie gemaakt.
 
Veel kijk- en leesplezier!

Nieuws

De Chinese Muur krijgt graffiti-zone

De Chinese Muur, een van China's grootste toeristenattracties, is al vaak beklad en bekrast door toeristen die hun merkteken willen achterlaten. Om te voorkomen dat de hele muur beklad wordt is besloten om een deel van de muur vrij te geven als 'graffiti zone'.

November culinaire festivalmaand in Hongkong

In de maand november is de smaaksensatiebestemming Hongkong pas een echt culinair paradijs. De Hong Kong Wine & Dine Month zal dan plaatsvinden. Vele restaurants hebben dan speciale acties en ook zijn er diverse foodfesivals.

Top 10 bezienswaardigheden Beijing

De hoofdstad van China, Beijing, is ontzettend groot en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. En niet voor niets, in deze bruisende stad hoef je je geen moment te vervelen. Ervaar de mix van de keizertijd, het communisme en de snelle modernisering. Om ervoor te zorgen dat je het overzicht niet kwijt raakt, hebben we de top tien bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Hoe kort of lang je bezoek aan Beijing ook is, deze dingen moet je gezien hebben!

Boete voor naast de wc plassen in China

Mannen in de Chinese stad Shenzhen zullen binnenkort een boete ontvangen als zij bij openbare toiletten naast de wc plassen. Dat hebben een aantal ambtenaren bekend gemaakt. Een boete kan oplopen tot 100 Chinese yuan. Dit is omgerekend ongeveer 12 euro.

Pandahotel opent in mei in China

In het zuidwesten van de Chinese provincie Sichuan opent in mei een hotel met als thema 'panda'. Hierbij zijn 32 kamers volledig ge´nspireerd door het dier. De kamers bevatten zwart-witte bedden, tafels, muurschilderingen met pootafdrukken en er staan overal pandaknuffels. Er zijn zelfs werknemers die verkleed als panda door het hotel lopen om de gasten te vermaken.

Monniken Tashi Lhunpoklooster

Het laatste concert van het Festival van Vlaanderen vond afgelopen zondagmiddag, 9 oktober, plaats in de concertzaal van de Handelsbeurs te Gent.
De monniken uit Tibet boden het publiek een unieke kans om de rituele gezangen en dansen van dichtbij te bewonderen. Om hun eeuwenoude religieuze tradities in leven te houden, en om steun te vinden, reizen ze vandaag de wereld rond
Lees verder ...

Citaten Dalai Lama

Wijsheden en overdenkingen van de Dalai Lama hebben wij verzameld op onze citaten-pagina.

De site 'Tibet & China' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŰ en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.