China & Tibet

Tibet ontoegankelijk

Home
Beijing
Tian Am Men
Verboden Stad
Zomerpaleis
Grote Muur
Xiahe
Labrangklooster
Langmusi
Bon-religie
Songpan
Chengdu
Reuzenpanda's
Lhasa
Potalapaleis
Drepungklooster
Gandenklooster
Blauwe Boeddha
Trekking
Bergreuzen
Drie passen
Nakartse
Gyantse
Shalukklooster
Roodkapsekte
Mount Everest
Kathmandu, Nepal
Contact, links en informatie

Toeristen die van plan zijn om in juni of juli naar Tibet te reizen, kunnen de vakantie beter nog even uitstellen. China heeft de grenzen van de provincie tot augustus gesloten.

 

Reisorganisaties in de Volksrepubliek hebben toeristen gewaarschuwd dat ze voorlopig weinig kans maken om Tibet binnen te komen. Het is al de tweede keer dit jaar dat de Chinese regering de grenzen sluit voor buitenlanders.

 

Opstand

De reden voor de blokkade is de viering van de zestigjarige Chinese heerschappij over Tibet. Volgens de Chinezen hebben zij welvaart en voorspoed in de opstandige provincie gebracht, maar het is algemeen bekend dat de Tibetanen hier anders over denken. Peking vreest dat de feestelijkheden van de viering tot geweld zullen leiden.

Het is niet de eerste keer dat China maatregelen neemt om eventuele schermutselingen zo goed mogelijk voor de buitenwereld te verbergen. In maart 2008 kwamen de Tibetanen in Lhasa in opstand tegen de Chinese overheersing. Meteen werden de grenzen voor toeristen gesloten.

Ieder jaar rond de herdenking van de gebeurtenissen, is het opnieuw onrustig en gaan de grenzen tijdelijk op slot.

Bron: telegraaf.nl

Datum: 16-06-2011

De site 'Tibet & China' is onderdeel van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Oeganda, Gambia, Mexico, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Breng ook eens een bezoek aan managementmodellen of projectmanagement.