Oeganda

NP Queen Elizabeth

Home
Amsterdam - Nairobi
Nairobi - Entebbe
Lake Mburo
Lake Bunyoni
NP Bwindi
Berggorila's!
NP Queen Elizabeth
Kazingakanaal
Fort Portal
Kibale Forest: chimpansees
NP Murchison Falls
Krokodillenbar
Kampala
Namwendwa
Jinja
Victoriameer
Back home
Links en contact

15 september

dsc_3204.jpg

Op tijd verlaten we Bwindi om via een shortcut naar de zuidelijke ingang van NP Queen Elizabeth te gaan. Net in het park pikken we een gids op en gaan we op zoek naar de 'tree climbing lions', de enige plek waar leeuwen dit doen. We boffen: we vinden een boom met twee leeuwen die zich redelijk laten zien, in een tweede boom zit slechts een leeuw, maar die laat zich van alle kanten bewonderen.

dsc_3350.jpg

dsc_3396.jpg

dsc_3421.jpg

dsc_0999.jpg

dsc_3263.jpg

Al gamedrivend zien we nog allerlei andere dieren waaronder de Ugandese kobs, een antilopensoort. Door al dat moois besluiten we een wandelsafari af te blazen, daar is geen tijd meer voor.

dsc_3373.jpg

dsc_3417.jpg

Aan het einde van de middag hebben we nog een drie uur rijden voor de boeg. Door de regen is de weg erg modderig en glijden we regelmatig heen en weer. Een keer moeten we zelfs uitstappen.

dsc_3233.jpg

dsc_3369.jpg

dsc_3402.jpg

dsc_3434.jpg

Tegen de avond bereiken we onze heerlijk decadente Mweya Safari Lodge. Vanaf de veranda van ons huisje als het terras van het restaurant hebben we een fantastisch uitzicht op het Kazinga-kanaal.

De site 'Oeganda' is een site van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Mexico, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Kijk ook eens op managementmodellensite.nl.