Oeganda

Kibale Forest: chimpansees

Home
Amsterdam - Nairobi
Nairobi - Entebbe
Lake Mburo
Lake Bunyoni
NP Bwindi
Berggorila's!
NP Queen Elizabeth
Kazingakanaal
Fort Portal
Kibale Forest: chimpansees
NP Murchison Falls
Krokodillenbar
Kampala
Namwendwa
Jinja
Victoriameer
Back home
Links en contact

18 september

dsc_1183.jpg

We besluiten verder te zoeken naar een andere groep. We gaan nu dwars door het woud. En we vinden een groep waar we langere tijd blijven. Af en toe een lawine van geluid wanneer de chimpansees elkaar toeroepen.

De ervaring met de chimpansees ontloopt die met de gorilla's nauwelijks.

Na ons bezoek moeten we weer een heel eind teruglopen. Ongemerkt zijn we toch nog diep het regenwoud ingelopen. Overigens ook zonder de chimps de moeite van het bezoeken waard.

dsc_1188.jpg

dsc_3706.jpg

Vanmorgen weer vroeg op. Om zeven uur vertrek naar Kibale Forest voor de 'chimpwalk'. Kwart over acht worden we in groepjes ingedeeld en start de zoektocht. We lopen door een mooi tropisch regenwoud. Af en toe stoppen we even zodat de gids aan de hand van de geluiden de looprichting kan bepalen. Na ongeveer een uur vinden we een chimpansee, goed te spotten, maar hoog in de bomen.

dsc_1156.jpg

Na de lunch maken we een swampwalk. Eigenlijk een beetje verkeerde planning na een indrukkend bezoek aan de chimps.

dsc_1186.jpg

dsc_3703.jpg

dsc_1185.jpg

dsc_1210.jpg

Dit moerasgebied staat bekend om een vogel, de blauwe torado. Lastig om een dergelijke vogel te spotten, maar wij krijgen op een gegeven moment zo'n acht a negen torado's te zien, waarvan er twee nog even op een mooie  plaats gaan poseren zodat we ze goed kunnen bekijken en fotograferen.

dsc_3714.jpg

De site 'Oeganda' is een site van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Mexico, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Kijk ook eens op managementmodellensite.nl.