Oeganda

Victoriameer

Home
Amsterdam - Nairobi
Nairobi - Entebbe
Lake Mburo
Lake Bunyoni
NP Bwindi
Berggorila's!
NP Queen Elizabeth
Kazingakanaal
Fort Portal
Kibale Forest: chimpansees
NP Murchison Falls
Krokodillenbar
Kampala
Namwendwa
Jinja
Victoriameer
Back home
Links en contact

24 september

dsc_1687.jpg

Zowel Uganda als Congo als Ruwanda grenzen aan het Victoriameer. Ten tijde van de genocide in Ruwanda dreven er massa's lijken in het meer en de Nijl. Vissen vraten aan de lijken en herkenbare delen werden teruggevonden in de vissen. De visstand kwam hierdoor langere tijd volledig stil te liggen wat niemand wilde deze vis meer eten.

dsc_3781.jpg

Rond drie uur vertrekken we naar Entebbe. We moeten langs Kampala en rond deze tijd is het behoorlijk druk. Rond half zes komen we in Entebbe aan. We drinken nog wat in het gezelschap van Frank, die na ruim twee weken weer huiswaarts keert.

dsc_1680.jpg

Onze laatste echte dag in Uganda. Met een bootje varen we naar het eilandje waar het Victoriameer overgaat in de Nijl. Dit punt wordt officieel beschouwd als de bron van de Nijl. Vanaf hier heeft een druppel water drie maanden nodig om de Middellandse Zee te bereiken.
 
 

dsc_3776.jpg

dsc_3803.jpg

dsc_3773.jpg

Nagenoeg de hele bevolking in dit gebied heeft te maken met de visserij. Dus ook hier waren de gevolgen van de genocide groot.

Na het eiland varen we een eind het meer op langs de oever voor het spotten van de vele vogels die hier voorkomen.

dsc_3792.jpg

Kan hij een dag rusten voordat hij met vier Amerikanen in vier dagen op en neer naar Bwindi racet om de gorilla's te spotten. Deze Amerikanen weten werkelijk niet wat zij missen. Want een ding weten we nu in ieder geval zeker: Uganda heeft een reiziger heel veel meer te bieden dan alleen gorilla's!

De site 'Oeganda' is een site van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Mexico, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Kijk ook eens op managementmodellensite.nl.