Oeganda

Namwendwa

Home
Amsterdam - Nairobi
Nairobi - Entebbe
Lake Mburo
Lake Bunyoni
NP Bwindi
Berggorila's!
NP Queen Elizabeth
Kazingakanaal
Fort Portal
Kibale Forest: chimpansees
NP Murchison Falls
Krokodillenbar
Kampala
Namwendwa
Jinja
Victoriameer
Back home
Links en contact

22 september

220907.jpg

Hij is betrokken bij een duurzaam toerismeproject samen met Sawadee in Namwendwa en het startende vocational training centre dat wij 's middags zullen bezoeken.

In Namwendwa worden we ondergebracht in een soort pastorie achter de kerk.

220927.jpg

Na de lunch bezoeken we eerst een basisschooltje. In plaats van de kinderen in de klas bezig te zien, worden we helaas geŽntertaind met muziek, dans en een toespraak.

220933.jpg

220945.jpg

Via Jinja rijden we in zo'n drie uur na Namwendwa. Vlak voordat we Kampala verlaten moeten we nog even iemand opzoeken die onze chauffeur moet uitleggen hoe we moeten rijden. Hij stelt zich voor als Steven. Nederlanders zijn zijn vrienden want hij heeft een paar jaar terug een paar maanden in Friesland gestudeerd. Wat blijkt: dairy and milkprocessing in Oenkerk bij PTC+! Hoe klein is de wereld.

220905.jpg

220923.jpg

Terug in het dorp wordt een aantal bodaboda-fietsers gevraagd om tegen betaling hun fietsen aan de mzumgu af te staan. We rijden in de richting van het trainingscentrum, onderwijl toegeroepen door de kinderen en nagestaard door de volwassenen.

220931.jpg

220946.jpg

220918.jpg

220928.jpg

We slapen in kleine eenvoudige kamertjes, een aantal daarvan behangen met religieuze voorstellingen. De opbrengsten van dit project komen ten goede aan de lokale gemeenschap. Als lunch, en later het diner, krijgen we het lokale voedsel voorgeschoteld, qua smaak met wisselend succes.

220956.jpg

Na het bezoek aan het trainingscentrum gaan we naar de plaatselijke 'bar', waar een aantal mannen in groepjes met lange rieten uit een pot met een alcoholisch brouwsel zitten te lurken.

's Avonds eten we weer lokaal voedsel.

De site 'Oeganda' is een site van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Mexico, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Kijk ook eens op managementmodellensite.nl.