Oeganda

Lake Bunyoni

Home
Amsterdam - Nairobi
Nairobi - Entebbe
Lake Mburo
Lake Bunyoni
NP Bwindi
Berggorila's!
NP Queen Elizabeth
Kazingakanaal
Fort Portal
Kibale Forest: chimpansees
NP Murchison Falls
Krokodillenbar
Kampala
Namwendwa
Jinja
Victoriameer
Back home
Links en contact

12 september

's Morgens zouden we om negen uur worden opgepikt door een boot en een gids voor een birdwatchingtour, maar het werd ruim tien uur. Er moesten eerst nog een aantal andere zaken worden geregeld. Bij de gids was er blijkbaar een ander bandje ingestopt, want vogels kwamen niet echt aan bod

120911.jpg

120933.jpg

120942.jpg

120902.jpg

120922.jpg

Na de lunch gaan we met dezelfde gids naar een schiereiland en bezoeken een dorp waar de gids ook zelf woont. We zijn hier duidelijk een bezienswaardigheid. Fotograferen wordt maar eng gevonden. Het zijn een aantal kinderen die het ijs een beetje breken. Interessant zijn de korven die hier worden gebruikt voor het bijenhouden.

120938.jpg

120962.jpg

Aan het einde van de dag komt er nog een plaatselijke muziek- en dansgroep langs en worden ons traditionele dansen geshowd.

Lake Bunyoni kent 29 eilanden en twee daarvan waren ooit in gebruik als lepra-eilanden. De eilanden zijn voor dit doel niet meer in gebruik: het kleinste lepra-eiland lijkt een soort van monument (er gebeurt verder niets mee), het grotere eiland wordt vooral gebruikt voor een basisschool en een school voor voortgezet onderwijs. Alles bij elkaar een aardige tour, maar zeker geen birdwatching.

120918.jpg

120936.jpg

120948.jpg

120951.jpg

De site 'Oeganda' is een site van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Mexico, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Kijk ook eens op managementmodellensite.nl.