Oeganda

NP Bwindi

Home
Amsterdam - Nairobi
Nairobi - Entebbe
Lake Mburo
Lake Bunyoni
NP Bwindi
Berggorila's!
NP Queen Elizabeth
Kazingakanaal
Fort Portal
Kibale Forest: chimpansees
NP Murchison Falls
Krokodillenbar
Kampala
Namwendwa
Jinja
Victoriameer
Back home
Links en contact

13 september

130907.jpg

130919.jpg

Alles was leuk behalve de Pygmeeėn. Zij zijn het NP Bwindi uitgezet in ruil voor onderdak, onderwijs en gezondheidszorg. Nu kunnen toeristen hen bezoeken op een plaats even buiten hun dorp, waar ze een paar souvenirstalletjes runnen en een paar dansjes opvoeren. Super toeristisch en onecht, een vertoning die mij een naar gevoel bezorgde. Overigens staan er geen foto's van Pygmeeėn op deze site.

130946.jpg

130902.jpg

Rond twee uur komen we in Bwindi aan, nemen onze intrek in een camp met knusse huisjes en zijn net op tijd voor de villagewalk. We lopen door de theeplantages, langs het water met langs de kanten talloze mooie vlinders, krijgen uitleg over hoe bananenwijn wordt gedistilleerd tot een likeurtje, bezoeken een traditionele genezer en de Pygmeeėn.

130916.jpg

130938.jpg

Vroeg in de morgen worden we teruggevaren naar het vasteland en begint de schitterende maar hobbelige tocht naar Bwindi. Op naar de gorilla's! Ook nu weer zien we het landschap langzaam veranderen. We kunnen genieten van schitterende vergezichten. Dit gebied wordt het Zwitserland van Afrika genoemd.

130911.jpg

130930.jpg

130949.jpg

De site 'Oeganda' is een site van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Mexico, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, Jordaniė en Lapland.
 
Kijk ook eens op managementmodellensite.nl.