Oeganda

Lake Mburo

Home
Amsterdam - Nairobi
Nairobi - Entebbe
Lake Mburo
Lake Bunyoni
NP Bwindi
Berggorila's!
NP Queen Elizabeth
Kazingakanaal
Fort Portal
Kibale Forest: chimpansees
NP Murchison Falls
Krokodillenbar
Kampala
Namwendwa
Jinja
Victoriameer
Back home
Links en contact

11 september

110904.jpg

110913.jpg

Na een prima ontbijt in ons 'restaurant' aan de oever van het meer met hier en daar een hippootje, stappen we in de boot op zoeken naar vogels, hippo's en kroks. En weer een rijke oogst: kingfishers, visarenden, hamerkoppen, een paar krokodillen, in lengte varierend van zo'n vijftig centimeter tot zo'n anderhalve meter, en heel veel nijlpaarden.

110919.jpg

Rond het middaguur pakken we in en starten we met onze rit naar NP Lake Bunyoni. Een mooie rit, waarbij we het landschap langzaam zien veranderen.

110934.jpg

110903.jpg

Wanneer we een ander gebied inlopen, komen we weer zebra's en waterbokken tegen.

Weer een stukje verderop lopen een grote kudde impala's tegen het lijf. Hier liggen de relationele banden weer anders: een mannetje heeft zo'n twintig vrouwtjes, maar deze relatie houdt slechts een paar maanden stand omdat het mannetje dan volledig afgeserveerd is. Het 'bedienen' van de vrouwtjes en het verjagen van opdringerige mannetjes eist z'n tol.

110910.jpg

110917.jpg

110926.jpg

Om zeven uur worden we door ons busje met een gids een eindje verderop in het park gedropt voor een wandelsafari. We zoeken eerst de spotted hyena's. Ze blijven op grote afstand maar we kunnen ze goed waarnemen. De plek waar ze hun jongen werpen en groot brengen (holen) ligt bezaaid met botten en schedels.

110907.jpg

110914.jpg

110924.jpg

110937.jpg

Met een bootje worden we overgezet naar ons eiland waar we twee nachten zullen verblijven. Hier overnachten we wederom in overdekte tenten, nu met eigen 'douche' en 'toilet'. De plek wordt volledig door de lokale gemeenschap gerund. De inkomsten worden ondermeer gebruikt voor een bosbouwproject en de opvang van weeskinderen.

De site 'Oeganda' is een site van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Mexico, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Kijk ook eens op managementmodellensite.nl.