Oeganda

Krokodillenbar

Home
Amsterdam - Nairobi
Nairobi - Entebbe
Lake Mburo
Lake Bunyoni
NP Bwindi
Berggorila's!
NP Queen Elizabeth
Kazingakanaal
Fort Portal
Kibale Forest: chimpansees
NP Murchison Falls
Krokodillenbar
Kampala
Namwendwa
Jinja
Victoriameer
Back home
Links en contact

20 september

dsc_1261.jpg

dsc_1277.jpg

dsc_1344.jpg

Rond half twee schepen we in voor een twee uur durende tocht naar de waterval. We krijgen weer een hoop vogels te zien, buffels, olifanten, maar ook een aantal grote krokodillen.

dsc_1413.jpg

dsc_1459.jpg

Direct nadat we dit tafereel verlaten worden we getrakteerd op een mooi uitzicht op de Murchisonfalls. Het water stroomt hier snel dus de boot moet moeite doen om dichterbij te komen. Bij een eilandje, een paar honderd meter voor de waterval, wordt de boot tussen een paar rotsblokken gevaren, waardoor de boot redelijk stabiel blijft liggen voor de fotografen onder ons.

dsc_1247.jpg

dsc_1270.jpg

Na een tijdje krijgen we een tweetal leeuwen in zicht, weliswaar op grotere afstand. Onze gids weet echter een andere weg waardoor we de leeuwen van dichtbij kunnen benaderen. De twee leeuwen blijken deel uit te maken van een groep van zeven! De leeuwen liggen tussen de struiken in de schaduw maar we kunnen ze goed waarnemen.

dsc_1312.jpg

Vlak voordat we de waterval in zicht krijgen passeren we de crocbar, een oever vol met zo'n vijftig grote krokodillen!

dsc_1391.jpg

dsc_1437.jpg

dsc_1504.jpg

Weer vroeg op om tijdig de veerpont naar de noordkant te nemen waar de meeste dieren zitten. Al vrij snel komen we de eerste giraffen tegen.

dsc_1269.jpg

dsc_1306.jpg

dsc_1362.jpg

dsc_1426.jpg

dsc_1490.jpg

Voordat de boot terugvaart, wordt onze groep aan de kant van de rivier afgezet, zodat we over een langzaam stijgend pad een steeds mooier uitzicht op de waterval krijgen. Vanaf hier krijgen we ook een mooi zicht op de tweede helft van de waterval (in de breedte gezien). Boven staat Frank met ons busje te wachten om ons terug te transporteren naar onze lodge.

's Avonds krijgen we vlak bij het restaurant en het zwembad een kudde buffels op bezoek!

De site 'Oeganda' is een site van 'Passie voor reizen'.
 
Op 'Passie voor reizen' vind je ook reissites over bijvoorbeeld Thailand, Cuba, Madagascar, Mexico, Gambia, Tibet, China, Nepal, Rajasthan, Cyprus, JordaniŽ en Lapland.
 
Kijk ook eens op managementmodellensite.nl.